Yongshi

Mitä on Yongshi?

(Mongolian Barbeque)

Hai Long tuo Yongshin – aivan uudenlaisen ruokailutavan – suomalaisten sydämiin.Yongshin perimmäinen idea on ruokailun nautinto, jossa yhdistyvät raaka-aineiden runsaus ja sen hetkinen tunnetila. Toisin kuin normaali buffetissa, Yongshissa ruoat eivät ole valmiita ruokia. Ruokailija valitsee lautaselleen raaka-aineet, jotka juuri ruokailuhetkellä tuntuvat maistuvimmilta.Valituista aineksista kokkimme valmistavat avokeittiössämme juuri hetkeen sopivan, Sinun mieleisesi aterian                   

Lauantaisin ja Sunnuntaisin Juhlava bufee pöytämme on katettu !      klo:12-19.00 

  

Valmis Bufee ja Yongshi samaan hintaan   

sis:Sushitarjonnan ja 12 erillaista lämmintä ruokaa ja yongshi pöydän ,josta voit koota itsellesi annoksen erillaisista raaka-aineista ja kokkimme valmistaa sen.  Äyriäiset lisämaksusta!

sis: salaatin, virvokkeet,vesi                  

Jälkiruuaksi:                             16.80e hlö

Täytekakku  Jäätelöä Ja kahvit tai teetä

                                                          

 

Yongshin tarina

Arolla puhaltava tuuli kertoo paljon tarinoita…

Nuori soturi Sheng Gi, jonka vanhempien rakkaudella antama nimi tarkoittaa ”hyvää energiaa”, sai suurelta Tsingis-kaanilta kuolemantuomion. Tarina ei kerro mistä Sheng Gi kuolemantuomion sai, luultavimmin syy oli epäonnistuminen kaanin antamassa tärkeässä tehtävässä, sillä pelkuruutta taistelussa eivät mongolisoturit juuri tunteneet. Näin nuori soturi kirjoitti rakastetulleen…

Ikuisesti vierelläsi, rakas Yongshi
Tiedän, että odotat minua yhtä kiihkeästi kuin mitä miun sydämeni kaipaa Sinun luoksesi. Pian olen kanssasi enkä katoa koskaan viereltäsi. Kirjoitan tätä viestiä vankina jurtassa keskellä suurten vuorten reunustamaa aroa. Voisin helposti yrittää pakoa, mutta perheeni kunnia estää minua. Hyväksyn kohtaloni kuten sinunkin pitää se hyväksyä. Ole minusta ylpeä, sillä kuolen soturin kuoleman, vaikkakin omien soturiveljieni käsien kautta.

Olen pyytänyt Kaanilta aterian, viimeiseni, jossa nautin koko elämäni vielä kerran. Olen pyytänyt häneltä tulen, soturin rintapanssarini ja ruokatarvikkeita. Sekä juomaa, jolla huuhtelen elämäni tuntematta suurta kaipuuta, sillä tiedän että näen sinut pian.

Tuli sielussani on vienyt minua eteenpäin. Ilman sitä polttavaa tulta en olisi koskaan tavannut Sinua. Rintapanssarini on suojannut minua monelta vihollisen nuolelta, nyt se saa valmistaa minulle viimeisen ateriani, jonka jokaisessa palassa näen, tunnen ja maistan sinut: jogurtin viileys on minulle ihosi viileyttä, liha sitä halua, jota joka hetki olen tuntenut sinua kohtaan sekä vihannekset – artisokka, bataatti ja villisipuli – ne ovat hetkiä ja ajatuksia jolloin olemme tunteneet toisemme makeassa sekä suolaisessa.

Juomani, jolla kaiken huuhtelen, on se humalluttava tunne, jonka valtaan olet minut kiitollisena jättänyt. Nyt yöllä nautin elämäni vielä kertaalleen, kaikesta ja jokaisesta palasta kiitollisena, samalla kun ajattelen sinua. Otan nousevan auringon vastaan kylläisenä elämästä.

Jää hyvästi rakkaani.

Tarina kertoo, että koko yön valvonut Sheng Gi toteaa aamulla vartioilleen, että ateria oli paras mitä hän on koskaan syönyt. Kun vartijat hämmästyneenä kysyvät, eikö hän kuoleman hetkellä ajattele muuta kuin maallisia asioita, Sheng Gi vastaa, että pian hän vaeltaa arolla tuulen kanssa, silloin hän on pelkkää henkeä, tämä oli viimeinen hetki nauttia maallisista iloista. Vasta nyt hän on valmis lähtemään uudelle matkalle.

Tarina päättyy hyvin kauniisti. Sillä kun kirje saavutti vihdoin Yongshin, arolta puhalsi hehkuvan kuuman iltapäivän keskelle viikkojen odotuksen jälkeen taas lempeä ja viilentävä tuuli kuin tervehdyksenä toisesta maailmasta.

tilauksesta  lounaan aikaan tai lounaan jälkeen klo.10,30-18,00 väh:15hengelle. Voit itse valita mieluisat raaka-aineet!
Kanaa, härkää, porsasta, jättirapuja, Surimi, mustekalaa, katkarapuja ja erillaisia kasviksia ja kastikkeita! hinta alkaen 22,80/hlö  

AVOINNA                                          

Ma-To  10.30 – 21.00

Pe          10.30 – 22.00

La          12.00 – 22.00

Su          12.00 – 21.00

Kesä sunnuntai aukioloajat(16,6,2019-28,7,2019)  12-20